Трамп кинув трубку в розмові з прем’єром Австралії, коли зайшлося про мігрантів, – ЗМІ

 

Президент США Дональд Трамп кинув трубку під час телефонної розмови з прем’єром Австралії Малкольмом Тербуллом, невдоволений проблемою мігрантів.
Про це повідомляє The Washington Post.

Трамп назвав цю розмову “найгіршою” з усіх, які він мав зі світовими лідерами того дня (у суботу 28 січня – саме тоді Трамп проводив розмови з Меркель і Путіним – “Н”), і закінчив її раніше, ніж планувалося.
Видання зазначає, що президент США обірвав розмову на 25-й хвилині, хоча планувалося, що вона триватиме годину.

Суперечка між лідерами сталася після того, як Тербулл спробував домогтися у Трампа підтвердження того, що США приймуть з Австралії 1250 біженців, як це передбачено угодою, підписаною попередньою американською адміністрацією.

У середу Трамп висловив своє обурення з приводу угоди у “Твіттері”.
“Ви у це вірите? Адміністрація Обами погодилася прийняти тисячі нелегальних мігрантів з Австралії. Чому? Я вивчу цю дурну угоду”, – написав він.

Прем’єр Австралії, як повідомляє New York Times, відмовився коментувати деталі телефонного дзвінка і його тривалість, однак визнав, що розмова була “відвертою”.

Нагадаємо, новий президент США Дональд Трамп підписав жорсткий антиімміграційний указ, заборонивши в’їзд у Штати громадянам семи країн – Іраку, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.
Такий указ викликав хвилю обурення і критики у світі та в США, суд частково призупинив його.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна