СБУ в Харкові арештувала бойовика “Мотороли”, але “шиє” тільки зберігання боєприпасів без дозволу

 

Бойовика так званої “ДНР”, який нібито “мав здійснити низку терактів та диверсій”, затримала на Харківщині Служба безпеки України.
Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ 2 лютого.

Зазначається, що цей 27-річний місцевий мешканець на початку 2014 року брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА, а також у побитті патріотично налаштованих активістів. У квітні того ж року він виїхав до Слов’янська Донецької області, де добровільно вступив до незаконного збройного формування, яким керував терорист Гіркін.
Упродовж 2014-2016 років у складі бандформування “Спарта” (ватажок – Арсен Павлов “Моторола”) зловмисник брав участь у бойових діях проти українських підрозділів, заявляє СБУ.

“На Харківщину терорист прибув з тимчасово окупованих територій через Росію. За завданням своїх кураторів він мав підірвати залізничні шляхи у напрямку Донецької області, а також стратегічно важливі об’єкти паливно-енергетичного комплексу”, – інформує СБУ.

Зазначається, що 30 січня оперативники СБ України із задіянням бійців спецпідрозділу “Альфа” затримали диверсанта у смт Донець Балаклійського району.
“Правоохоронці вилучили у зловмисника 1,2 кг тротилу, майже 0,5 кг пластиду, дві ручні осколкові гранати РГН, засоби ініціювання вибуху, а також картографічні та фотоматеріали з відміченими на них об’єктами для вчинення терактів”, – сказано в повідомленні.

Водночас СБУ інформує, що наразі затриманому оголошено про підозру лише за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Новинарня” уточнює: згадана стаття стосується таких злочинів: “носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу”; карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

“Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його дій за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) ККУ”, – зазначає прес-центр СБУ, додаючи, що слідство триває.

Читайте також:
СБУ на Луганщині запобігла диверсії проти сил АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна