В Авдіївці затримали коригувальника артилерії бойовиків, везуть у Київ

Затриманий в Авдіївці прибічник проросійських бойовиків, який коригував вогонь їхньої артилерії, виявився мешканцем Криму Андрієм Третьяковим, 1973 року народження.
Про це повідомила у “Фейсбуці” прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, чоловікові повідомили про підозру за ч. 3 ст. 258-3 ККУ (“участь у терористичній організації”, покарання – від 8 до 15 років ув’язнення).

Наразі затриманого доправляють до Києва для продовження слідчих дій та обрання міри запобіжного заходу”, – написала Сарган.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що контррозвідники СБУ затримали коригувальника вогню проросійських бойовиків в Авдіївці.

“Він працював давно і впевнено. Ще вчора ввечері наводив «арту» на місто. Тільки що на наших очах його взяли контррозвідники СБУ. Я був шокований, побачивши прапор України в нього на стініі”, – написав Цаплієнко.

Затриманий розповів, що прапор йому нібито подарували українські військові. Але один із контррозвідників порадив не поспішати з висновками, адже прихильники бойовиків таким чином “маскуються”, щоб уникнути покарання за сепаратизм.

Читайте також:
“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна