Росія створила прикордонну зону на кордоні з Білоруссю

 

Росія створила прикордонну зону на кордоні з Білоруссю у Псковській, Смоленській і Брянській областях.
Це випливає з трьох наказів ФСБ РФ, опублікованих на офіційному порталі правової інформації в середу, 1 лютого, передає РІА “Новости”.

Як зазначається в документах, таке рішення ухвалене з метою “створення необхідних умов охорони державного кордону Російської Федерації”.

Згідно з документами, регіональні прикордонні управління ФСБ повинні встановити місця та час для в’їзду осіб та транспорту в прикордонну зону, а також організувати установку попереджувальних знаків.

Як відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко 9 січня підписав указ, який встановив безвізовий порядок в’їзду в країну на термін не більше п’яти діб через пункт пропуску “аеропорт Мінськ” для громадян 80 держав.
Указ поширюється на 39 країн Європи, Бразилії, Індонезії, США, Японію та інші держави.
При цьому в рамках Союзної держави між Росією і Білоруссю існує режим вільного пересування, і іноземці, які прибули без віз до РБ, можуть нелегально потрапити на територію РФ.

Як заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, Мінськ заздалегідь погоджував свої плани щодо введення вказаного режиму з Москвою.

Прикордонна служба РФ входить до системи Федеральної служби безпеки.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна