Жебрівський: Обстріли тривають, сьогодні подати електрику в Авдіївку не вийде

 

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський доповів президентові Петру Порошенко про перші ознаки припинення вогню в районі Авдіївки.
Про це повідомив 31 січня прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у соцмережі.

“За даними Генштабу, тиша зберігається лише на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але в районі промзони російські бойовики продовжують обстріли”, – пише Цеголко.

Саме припинення обстрілів є головною умовою для початку ремонтних робіт на енергомережі Авдіївки.
Роботи розпочнуться, одразу після підтвердження тиші (припинення обстрілів з боку російських бойовиків) спостерігачами ОБСЄ.

Водночас, як передає “Новинарня“, Павло Жебрівський о 15:50 написав у “Фейсбуці”: “Обстріли Авдіївки не припиняються. Письмового підтвердження припинення вогню у зоні ремонтних робіт російська сторона в СЦКК так і не надала. Сьогодні ремонтні бригади вже не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання…”

“Рятує те, що Авдіївський коксохім зумів підняти температуру теплоносія в тепломережі до 44 градусів.
На підсилення Авдіївці прибуло чотири карети швидкої допомоги із Костянтинівки”, – додав Жебрівський.

Раніше голова ВЦА доповів президенту, що Центральна міська лікарня Авдіївки забезпечена автономними засобами електроживлення і працює в штатному режимі.

За його словами, в Авдіївці організовано 11 пунктів обігріву.

Донецька ВЦА відпрацьовує питання добровільної евакуації мешканців міста, в першу чергу дітей та інвалідів. Для цього підготовано спеціальні автобуси. Бажаючим виїхати варто звертатися до міської ради.

У прямих включеннях на українських телеканалах речники підрозділів ЗСУ близько 15:00 розповідали переважно про турбуючий вогонь зі стрілецької зброї.

Читайте також:
Авдіївку рятують держава й армія. Евакуації наразі немає

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна