Ужгородського віце-мера Цапа відпустили під нічний домашній арешт

 

Суд призначив нічний домашній арешт відстороненому з посади першого заступника міського голови Ужгорода Іштвану Цапу, якого підозрюють у хабарництві.
Відповідне рішення оголосив 31 січня на засіданні Ужгородського міськрайонного суду суддя Олег Придачук, передає Mukachevo.net.

Згідно з рішенням суду, Цап не повинен покидати власний будинок з 20:00 до 8:00. Також йому спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками.

Прокуратура клопотала про взяття під варту, оскільки, на її переконання, Цап може перешкоджати слідству, знищити докази чи впливати на свідків, які ще не опитані, тощо.

Захисник підозрюваного у ході засідання наголосив, що Цап добровільно з’являвся до прокуратури, і немає підстав вважати, що є ризики переховування чи незаконного тиску на причетних до слідства.

Раніше на засіданні суду в Ужгороді у вівторок Іштвана Цапа на два місяці відсторонили від обов’язків першого заступника міського голови.
Двом іншим фігурантам у справі суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Відтак депутат міськради Станіслав Пономарьов та посередник після внесення застав опинилися на волі.

26 січня Цапу повідомили про підозру, у разі доведення вини чиновнику загрожує від 5 до 10 років в’язниці.

Як раніше інформувала “Новинарня“, 25 січня Закарпатська обласна прокуратура та управління “К” Служби безпеки України викрили першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа у вимаганні 40 тисяч гривень. Ці гроші чиновник вимагав у підприємця за дозвіл на приватизацію землі.
Щоправда, на хабарі впіймали не самого Цапа, а посередника, якому він доручив отримати вже другий транш цих коштів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна