Туск додав Трампа до списку загроз для ЄС

 

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що президент США Дональд Трамп приєднався до Росії, Китаю і радикального ісламу серед загроз для Європи, та закликав європейців триматися разом, аби уникнути домінування трьох інших континентальних держав.
Про це йдеться у листі Туска лідерам країн ЄС напередодні саміту на Мальті, який відбудеться у п’ятницю, 3 лютого.

“Напористий Китай, особливо на морі, агресивна політика РФ по відношенню до України та її сусідів, війни, терор і анархія на Близькому Сході та в Африці, де радикальний іслам відіграє головну роль, а також тривожні заяви нової американської адміністрації – все це робить наше майбутнє досить непередбачуваним”, – йдеться в листі, який цитує “Європравда”.

У багатьох європейських столицях негативно відреагували на перші політичні  кроки Трампа, зокрема, на заборону в’їзду для біженців та громадян з семи мусульманських країн.
У Брюсселі також занепокоєні тим, що Трамп підтримав вихід із ЄС Великої Британії.

“Зміни у Вашингтоні ставлять Європейський Союз в скрутну ситуацію; нова адміністрація може поставити під сумнів останні 70 років американської зовнішньої політики”, – зазначив Дональд Туск.

“Ми не можемо здатися тим, хто хоче послабити або скасувати трансатлантичний зв’язок, без якого не можливий світовий порядок і мир. Ми повинні нагадати нашим американським друзям їх власний девіз: разом ми вистоїмо, розділені ми впадемо”, – додав голова Євроради.

Читайте також:
Трамп підписав указ про будівництво стіни з Мексикою… її ж коштом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна