Квебекському стрільцеві висунули обвинувачення

 

Канадська поліція висунула звинувачення студентові на ім’я Александр Бісонетт  у зв’язку зі стріляниною в мечеті Квебека, жертвами якої стали шість людей.

Як передає BBC, 27-річний Александр Бісонетт звинувачується у шести вбивствах і спробі п’яти вбивств.

Обвинувачення можуть доповнити статтями “тероризм” та “загроза національній безпеці”

Підозрюваний був затриманий у власному автомобілі на дорозі з Квебека до Іль- д’Орлеана. Він висловив бажання співпрацювати з поліцією.

За даними місцевих ЗМІ, підозрюваний вивчав політологію і антропологію в університеті Лаваля, кампус якого розташований за три кілометри від Ісламського культурного центру, де сталася стрілянина.
Є інформація, що в соцмережах він часто лайкав дописи Дональда Трампа і Марін Ле Пен, французької ультраправої лідерки.

Раніше “Новинарня” повідомляла, що в Квебеку троє невідомих у неділю, 29 січня, близько 20:00 відкрили вогонь по людях, які перебували в мечеті під час молитви. Пізніше стало відомо, що нападник був один. Під час нападу було вбито шість осіб, у віці від 35 до 60 років.
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав напад на мечеть “боягузливим актом тероризму”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна