Авдіївку рятують від замерзання

 

Комунальній служби та державні виконавчі органи вживають заходів, аби вберегти від замерзання місто Авдіївка Донецької області, де внаслідок обстрілу бойовиків припинилося електро-, тепло- й водопостачання.

Станом на 00:00 температура батарей у помешканнях 35-40 градусів. Температура у квартирах 16-17 градусів тепла. Авдіївський коксохім забезпечує циркуляцію теплоносія в тепломережах – про це прозвітував голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський у соцмережі.

“Авдіївська лікарня забезпечена потужними дизельними генераторами і працює в штатному режимі. На автономному опаленні також дві школи та дитячий садочок.
ДСНС терміново перекидає в Авдіївку додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові гармати, великі намети, буржуйки, кухні, воду, продукти харчування. Координаційний центр посилено працює над тим, щоб забезпечити на ранок доставку для мешканців гарячого харчування”, – написав голова військово-цивільної адміністрації.

В іншому дописі Жебрівський повідомив: “Президент України зателефонував із Німеччини до нас в Авдіївку. Після детального ознайомлення із ситуацією, Петро Порошенко поставив перед щойно створеним координаційним комітетом дуже чіткі завдання щодо підтримки належної життєдіяльності міста та ліквідації наслідків обстрілів.
Президент наголосив на надзвичайній важливості ситуації в Авдіївці і запевнив у пріоритетності надання усієї необхідної допомоги від центральних органів влади для забезпечення належної життєдіяльності міста.
Так само щойно телефонував прем’єр-міністр. Зараз ми відчуваємо тут підтримку усієї країни”.

У свою чергу Муса Магомедов, гендиректор містоутворюючого Авдіївського коксохімічного заводу, який постачає в місто тепло, зазначив: “Намагаємося в умовах катастрофічної нестачі коксового газу утримати генерацію електрики та обігрів води для опалення міста до ранку. Третій і четвертий коксові цехи законсервовані, але для подальшої підтримки температур коксових батарей і обігріву міста знадобиться природний газ. Багато природного газу”.

“За аналогією з лютим 2014 року – приблизно 18 000 кубів на годину, для того, щоб зберегти місто Авдіївку і АКХЗ та не допустити гуманітарної та екологічної катастрофи”, – додав він.

ОНОВЛЕНО. Після першої години ночі стало відомо, що російська сторона в Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) блокує початок відновлювальних робіт в Авдіївці.
Про це повідомив заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський.

За його словами, постачальники газу мають можливість забезпечити постачання природнього газу на час, достатній для проведення ремонтних робіт, за умови, що СЦКК дасть дозвіл на їх проведення.

“Якщо коротко резюмувати, всі служби знаходяться на низькому старті в очікуванні дозволу СЦКК. Потрібен потужний тиск на його російську частину”, – написав він.

Вілінський також повідомив, що наразі циркуляція теплоносія у системі забезпечується.

Як раніше писала “Новинарня“, в ніч на 31 січня в Авдіївці прогнозували мороз -20 градусів.

Читайте також:
Порошенко через Авдіївку перервав візит до Німеччини

Президент закликає ТКГ терміново зібратися через Авдіївку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна