Суд у Харкові посадив за бандитизм банду “перевертнів” із силових органів

 

Червонозаводський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок у справі організованої збройної банди “перевертнів”, яка викрадала людей і забирала у них гроші.
Про це йдеться у вироку колегії суддів під головуванням Світлани Салаячук, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Як зазначено в мотивувальній частині рішення суду, крім організатора в банду входили ще троє людей: його брат-“беркутівець”, співробітник “Грифона” і безробітний.

2 листопада 2013 року ці фірми напали на чоловіка, який займався обміном валюти на ринку “Барабашово”, наділи на нього наручники, на голову – непрозору шапку, зв’язали, побили, вивезли на окружну і кинули в лісосмузі, попередньо відібравши гроші (30 тис. дол., 2,5 тис. євро і 80 тис. грн.).

6 листопада 2013 року банда скоїла другий напад  – на чоловіка, який збирався купити квартиру і періодично міняв великі суми грошей. Інсценувавши ДТП, вони змусили потерпілого вийти з машини, після чого напали на нього, надягли наручники, відвезли на значну відстань і кинули в наручниках в машині, забравши більш як 1 млн. 150 тис. грн., рюкзак та смартфон iPhone5.

В обох випадках злочинці представлялися перехожим співробітниками міліції, які проводять затримання.

В ході досудового слідства, а також судового розгляду справи обвинувачені не визнавали себе винними і відмовлялися давати свідчення.

Про визнання провини й каяття вони заявили лише вході судових дебатів, не даючи пояснень за пред’явленим звинуваченням.

Усіх чотирьох визнано винними в скоєнні злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вогнепальною зброєю), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене організованою групою), ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений організованою групою), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу.
Крім того, екс-бійці “Грифона” й “Беркута” визнані винними в перевищенні посадових повноважень (ст.364 КК).

Організатора банди засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна, екс-бійців “Беркута” і “Грифона” – до 10,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Четвертий член банди отримав 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Крім того, всі вони позбавлені права протягом 3 років обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій і повинні заплатити штраф 8,5 тисячі грн. кожен.

Вирок ще не вступив в законну силу і може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Читайте також:
Справу кропивницьких “перевертнів в поганах” передали до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна