Розстріл мечеті в Квебеку: шість загиблих

 

Шість осіб загинули і вісім отримали поранення внаслідок стрілянини в мечеті канадського міста Квебек ввечері в неділю, 29 січня.
Про це повідомляє телерадіокомпанія CBC з посиланням на дані поліції провінції Квебек.

Троє невідомих близько 20:00 відкрили вогонь по людях, що перебували в мечеті Ісламського культурного центру Квебека під час вечірньої молитви.
За даними свідків, нападники мали квебекський акцент і під час нападу кричали “Аллаху акбар!”

На момент стрілянини в мечеті перебували від 60 до 100 людей, в тому числі діти.

Повідомляється, що поліція переслідувала нападників і двох з них вдалося затримати, зокрема одного – за 14 миль від мечеті, на підході до мосту, що веде на острів Орлеан.

Розслідування обставин нападу триває.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав стрілянину в мечеті боягузливим нападом. Про це він написав у своєму мікроблозі в “Твіттері”.

“Сьогодні канадці сумують за тими, хто загинув в результаті боягузливого нападу на мечеть в Квебеку. Мої думки з жертвами і їх родинами”, – написав Трюдо.

Як відомо, напередодні Трюдо засудив антиімміграційний указ президента США Дональда Трампа: прем’єр виставив у соцмережі фото сирійської дівчинки з підписом “Ласкаво просимо до Канади!”

Читайте також:
Автомобільний теракт в Єрусалимі: араб на вантажівці врізався
в групу військових ЦАХАЛу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна