Порошенко в Берліні зустрівся з наступником Штайнмаєра і поклав квіти з Меркель

 

Президент України Петро Порошенко в ході візиту до Берліна 30 січня зустрівся з новим міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем та привітав його з призначенням на посаду глави зовнішньополітичного відомства.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей, передусім у безпековому вимірі, інформує прес-служба Банкової.

Порошенко висловив занепокоєння значними порушеннями режиму припинення вогню з боку російських бойовиків, зокрема в районі Авдіївки.
Глава держави наголосив на важливості збереження санкцій щодо РФ доти, доки Москва у повному обсязі не виконає своїх зобов’язань у рамках Мінських домовленостей та допоки не буде відновлений суверенітет і територіальна цілісність України, включно з Кримом.

Читайте також:
Новий глава МЗС Німеччини: Зняття санкцій проти Росії
– лише після виконання “Мінська”

Того ж вечора, після переговорів із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Порошенко разом із нею відвідав місце трагедії, яка сталася в центрі Західного Берліна 19 грудня минулого року.
Лідери поклали квіти на місце “автомобільного” теракту, в якому серед 12 загиблих був один українець, що працював у ФРН.

Також президент Петро Порошенко зустрівся з українськими стипендіатами, які проходять практику в німецьких компаніях в рамках Стипендіальної програми німецької економіки для України.

Раніше, на брифінгу з Ангелою Меркель, Порошенко заявив, що “це десятий візит і наша десята зустріч з пані канцлером”. “Символічно, що наша зустріч відбувається під час 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Німеччиною. Наголошую на тому, що за цей період наше партнерство досягло безпрецедентного рівня довіри”, – сказав він.

Порошенко підкреслив, що в цьому зв’язку як ніколи потрібне лідерство Німеччини – “лідерство, яке здатне об’єднати Європу. Бо Європа має протистояти тим викликам, які зараз існують. Європа має залишатись єдиною”, – сказав президент.

“На сьогоднішній день ключове питання – чи зможе Європейський Союз консолідувати свою єдність на основі примату міжнародного права та демократичних цінностей”, – зазначив він.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що між двома країнами сформувалися тісні взаємини, і за останні 2,5 роки ця дружба стала ще міцнішою.

Меркель також наголосила, що незважаючи на непрості часи та реформи, Україна демонструє економічне зростання. Зокрема, за її словами, нині в Україні функціонують 1200 підприємств з німецьким капіталом.
Вона нагадала, що восени минулого року була заснована спільна торгово-промислова палата, і німецький експорт до України за перші три квартали 2016 року зріс майже на 17%.

Читайте також:
Порошенко в Берліні: стурбованість, санкції, відданість мінським угодам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна