“Новинарня” передає естафету прем’єру Гройсману: 22PushUpChallenge повинен дати конкретний результат!

 

Флешмоб #22PushUpChallenge, який охопив Україну, повинен мати конкретний результат. Про це заявив перед виконанням вправи головний редактор “НовинарніДмитро Лиховій, який передав естафету прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

Журналіст Лиховій, який був мобілізований до ЗСУ в першій “хвилі” 2014 року, вважає, що таким результатом має стати Національний центр психологічної реабілітації ветеранів. 

Пропозицію щодо створення такого Центру подала на розгляд уряду Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО ще в 2015 році, але відтоді справа не рухається через бюрократичну протидію.

Перед виконанням “челенджу”, отриманого від Української резервної армії, Дмитро Лиховій зазначив: “Хотів би наголосити на тому, чого багато хто не розуміє, зокрема й наші державні мужі, які масово приєднуються до естафети. #22PushUpChallenge – це не просто флешмоб заради флешмобу, це навіть не просто відтискання на підтримку Збройних сил на передовій. Насправді ця ініціатива покликана звернути увагу на проблему психологічної реабілітації військових, які повертаються з війни до мирних умов”.

Лиховій нагадав про витоки флешмобу – 22 відтискання щодня протягом 22 днів: за даними статистики, у 2014 році кожного дня покінчували життя самогубством в середньому 22 американські військові – учасники бойових дій.

“Щоб цього не сталося в Україні – зокрема через вісім років, коли найбільше проявляється ПТСР (посттравматичний стресовий розлад), за справу треба братися вже зараз”, – вважає редактор “Новинарні“.

Лиховій вважає, що однією з конкретних справ має стати організація Національного центру психологічної реабілітації ветеранів АТО. Така установа могла б виправити нинішню ситуацію, коли єдиної програми в цій сфері не існує, між різними міністерствами й структурами – повна розкоординація, ефекту нуль, лише розбазарюються виділені держбюджетом кошти.

“Уряде, слово за тобою!” – сказав редактор “Новинарні“, передавши “челедж” Володимиру Гройсману, від активності якого чи не найбільше залежить конкретний результат у цій справі.

Як ми писали, найвищий наразі посадовець, який приєдався до 22РushUpChallenge – голова ВР Андрій Парубій.

Новинарня” закликає всіх своїх читачів підтримати акцію та поширити інформацію щодо бажаного результату #22PushUpChallenge в Україні.

Нагадаємо, наше видання опублікувало цілу низку статей щодо проблеми психологічної реабілітації ветеранів АТО:

Війна за ветерана.
Як суспільство й держава борються за психологічну адаптацію учасників АТО

Реабілітовані державою.
Держслужба ветеранів і Генштаб прозвітували
про психологічну роботу з АТОвцями

Павло Славинський. Коваль-психолог прийшов з війни

Лавровий хист. Життя після Котла

Новий рік ветеранів АТО у “Бандерівському схроні”

Більше ніж терапія.
Як собаки допомагають в реабілітації військових і дітей

Як відомо, влітку 2016 року естафету 22PushupChallenge запустили у США – після того як американський Департамент у справах ветеранів оприлюднив шокуючий звіт про самогубства серед колишніх військових США за 2014 рік.
Стало відомо, що близько 22 ветеранів у США щодня накладають на себе руки.
Пізніше цю цифру уточнили і знизили до 20, адже 7403 ветерана армії США покінчили життя самогубством в 2014 році. Однак виклик “22Kill” залишився.

Аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми, було започатковано флешмоб, умовою якого стало 22-разове відтискання від підлоги протягом 22 днів.

В Україні естафета стала масовим явищем у середині січня 2017 року, особливо в середовищі військових. Її учасники заявляють про бажання підтримати українських воїнів, які повернулися з АТО, зокрема тих, хто має посттравматичний синдром.

Окрім того, флешмобом хочуть наголосити: бійці, які повертаються додому з війни, потребують уваги та підтримки суспільства.

Як повідомляла “Новинарня“, в ЗС України 2016 року покінчили життя самогубством 63 військові.

Читайте також:
Флешмоб 22PushupChallenge на підтримку ветеранів АТО:
Забродський і ВДВ кинули виклик Генштабу

22РushUpChallenge: командування флоту віджалося у вигляді тризуба. ВІДЕО

Рекордний #22pushupchallenge – разом відтискалися
700 військових Академії Сагайдачного

Новий рекорд масовості #22PushUpChallenge:
у Харкові відтискалися 2017 курсантів та офіцерів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна