Банкова чіпляє Пінчука на гачок і “віджимає” два канали, – Лещенко. ОНОВЛЕНО

 

Служба безпеки України після виступу Віктора Пінчука з ідеєю віддати Крим і Донбас почала перевірку його висловлювань на предмет статті ККУ “державна зрада”, щоб взяти телеканали олігарха “на гачок”.
Про це заявив народний депутат Сергій Лещенко 29 січня в ефірі програми “Тиждень” на каналі “112 Україна”.

За його словами, такими діями пінчука хочуть спонукати “правильно висвітлювати діяльність президента”.

Також Лещенко розповів про нібито “захоплення” оточенням Петра Порошенка інформаційних каналів “112” та News One, відомих підтримкою депутатів з “Опоблоку”.

“На сьогоднішній день Петро Порошенко ухвалив рішення балотуватися на другий термін, і ми бачимо це в різних сферах… На медійному полі так само йде зачистка: канал NewsOne очолив один зі “смотрящих” Кононенка, Пінчуку створюють проблеми через його статтю (СБУ вже почало перевірку на статтю “державна зрада”, щоб його канали взяти на гачок і змусити правильно висвітлювати діяльність дрезидента, який активно “реформував” країну останні три роки), у вашого каналу – проблеми з ліцензією, і вони так само були створені штучно, щоб тримати вас на гачку”, – заявив Сергій Лещенко на “112-му”.

“Перед ефіром я показував вам цей документ, який я завтра (30 січня) опублікую. Це спеціально розроблений представниками оточення президента план дій із захоплення контролю на каналі “112” або його знищення”, – сказав депутат.

ОНОВЛЕНО. Про “намагання оточення Порошенка взяти під контроль канал “112”, що триває вже два роки”, Лещенко написав 30 січня в блозі на “Українській правді”:

“Це робилося та продовжує робитися за традиційною схемою – шляхом створення проблем, а потім – пропозиції, від якої “складно відмовитися”. Минулого тижня Нацрада відмовилася продовжити каналу 112 ліцензію через начебто непрозору структуру власності.

Водночас ми маємо справу з типовим вибірковим застосуванням законів та покаранням за інакомислення. У моєму розпорядженні є розроблений представниками чинної влади план щодо “приборкання” каналу 112. Він включає в себе:

  1. Припинення дії ліцензій в цифровому мультиплексі МЧ-5 для пяти підприємств, що здійснюють трансляцію каналу “112”;
  2. Обмеження присутності каналу 112 в кабельних мережах;
  3. Відбір ліценції на супутникове мовлення.

План було надіслано 2015 року тодішнім членом Нацради з питань телебачення та радіо, а нині депутатом від БПП Григорієм Шверком двом адресатам – Катерині Котенко та Юрію Артеменку, які обіймали посади відповідального секретаря та голови Нацради.

Катерина Котенко та Григорій Шверк є людьми, наближеними до Бориса Ложкіна, а Юрій Артеменко – безпосередньо до Порошенка.

Створюючи проблеми 112-му, Порошенко паралельно йшов шляхом торгів за телеканал. Будучи президентом, Порошенко пропонував купити для нього 112 канал посередникам – з метою подальшого переоформлення. Окрім Олександра Онищенка, з такою ініціативою виходили на покійного Ігоря Єремеєва, голови групи “Воля народу”, який знайшов силу відмовитися від таких пропозицій”.

Читайте також:
Лещенко пояснив, чому відмовився від бойкоту Давоса і про що там говорив

Банкова відповіла на пропозиції Пінчука здати Крим і Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна