Адвокат Полозов у Криму подав скаргу на ФСБ

 

Російський адвокат Микола Полозов, який захищає кримських татар, подав скаргу до суду в окупованому Сімферополі на затримання його ФСБ й приведення на допит.
Також Полозов поскаржився на незаконні дії Федеральної служби безпеки РФ у Криму уповноваженому з прав людини в Росії Тетяні Москальковій.

“Сьогодні (30 січня) мною було спрямовано скарга до Київського районного суду на незаконні дії слідчого ФСБ і заява омбудсмену Москальковій”, – повідомив Полозов у “Твіттері”.

Також він написав, що його постфактум сповістили про дату апеляції на рішення Київського райсуду Сімферополя, який дозволив допитати адвоката як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого Полозов захищає.

Як відомо, 20 грудня 2016 року у відношенні Полозова, який захищає лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова, поновили кримінальну справу. 25 січня співробітники ФСБ затримали Полозова біля готелю в Сімферополі й відвезли його на допит.
Він назвав своє затримання викраденням, свавіллям і тиском на адвоката. На думку Полозова, допитом його намагаються відсторонити від захисту Умерова.
На допиті Полозов мовчав на підставі статей Кримінального кодексу РФ, які забороняють адвокату розголошувати дані, хоча слідчий погрожував йому арештом до трьох місяців за відмову від дачі свідчень.
27 січня Полозов поскаржився на дії ФСБ Росії до федеральної палати адвокатів й адвокатської палати Москви.

Читайте також:
Адвоката татар Курбедінова в Криму арештували за “екстремізм”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна