Лікарні Дніпра почали приймати пацієнтів із “сірої зони” Донецької області

 

Діти й дорослі із “сірої” зони Донецької області, які потребують медичної допомоги, відтепер мають змогу пройти лікування у медзакладах Дніпра.

У рамках проекту “Допомога йде” перші групи пацієнтів – по 10 дітей та дорослих з Авдіївки, Марї’нки, Світлодарська, Бахмутського району та інших прифронтових територій – уже прибули до міської лікарні №6 та обласної дитячої лікарні в Дніпрі, повідомляє “Дніпроград“.

За словами директора обласної дитячої лікарні Олександра Хитрика, цей заклад прийняв дітей із важкими захворюваннями нирок, вадами серця та фізичного розвитку. Чотирьох із них невідкладно прооперували, оскільки зволікати було ризиковано, іншим лікарі проведуть необхідне хірургічне втручання після ретельного обстеження.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов закликав мера Дніпра Бориса Філатова приєднатися до фінансування проекту “Допомога йде” і передбачити в міському бюджеті кошти на лікування пацієнтів із “сірої зони”. Він також звернувся з відповідним закликом до керівників сусідніх областей.

Ініціатива акції “Допомога йде” належить оперативному командуванню “Схід”. Однією з перших до неї долучилася волонтер, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Тетяна Ричкова, яка активно просуває і підтримує цей проект.

Читайте також:

Із “сірої зони” виведуть 9 селищ, КПВВ перенесуть у Майорськ, – Жебрівський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна