Трамп припинив програму прийому біженців. Міжнародні гуманітарні організації закликали продовжити

 

Управління ООН у справах біженців та Міжнародна організація з міграції закликали Сполучені Штати продовжувати надавати притулок біженцям.

Як зазначено у заяві двох організацій, програма переселення США є надзвичайно важливою і має бути продовжена, передає DW.

“Потреби біженців та мігрантів в усьому світі ще не були настільки гострими, і програма переселення США є однією з найважливіших у світі”, – зазначено у заяві у відповідь на рішення новообраного президента Дональда Трампа призупинити дію програми США з прийому біженців.

“Надаючи біженцям притулок, США отримують подвійну вигоду: по-перше, рятуючи людей, які є найвразливішими у світі, і, по-друге, даючи їм змогу збагатити свої нові громади”, – йдеться в заяві.

Організації у справах біженців і мігрантів висловили сподівання, що Сполучені Штати й надалі “відіграватимуть сильну лідерську роль та продовжуватимуть довгу традицію захисту тих, хто втікає від конфліктів та переслідування”.

Напередодні, 27 січня, стало відомо, що президент США Дональд Трамп підписав указ, який передбачає “екстремальну перевірку” мігрантів.

Представник Республіканської партії Майкл Маккол заявив CNN, що указ Трампа передбачає 30-денне призупинення видачі віз громадянам семи країн, які становлять “підвищену небезпеку”, і призупинення програми з прийому біженців.

“Я встановлюю нові заходи, щоб захистити від радикальних ісламських терористів Сполучені Штати Америки. Не хочу, щоб вони були тут”, – сказав Трамп.

За його словами, США повинні приймати тих, хто буде підтримувати Штати і любити американський народ.

Як повідомляє Reuters, при цьому наголошується, що Вашингтон віддаватиме пріоритет християнам з Сирії, які втекли від війни.

25 січня агентство АР повідомило, що Трамп має намір зупинити прийняття сирійських біженців, а також інші програми з прийому біженців на 120 днів.
Зазначалося, що йдеться про призупинення видачі віз для осіб з Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Читайте також:
Трамп підписав указ про будівництво стіни з Мексикою… її ж коштом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна