14-річна киянка, яка грає в теніс “з пелюшок”, виграла Australian Open. Фантастично підтримала діаспора. ФОТО

 

14-річна українська тенісистка Марта Костюк виграла одиночний титул юніорського турніру Australian Open-2017.

У фіналі в Мельбурні киянка, “сіяна” під 11-м номером, у напруженій боротьбі взяла гору над чемпіонкою юніорського Roland Garros-2016 швейцаркою Ребекою Масаровою – 7:5, 1:6, 6:4.

Таким чином, Костюк стала четвертою представницею України, якій вдалося перемогти на турнірі серії Grand Slam серед юніорів, і першою, кому підкорився Australian Open.

У першому раунді в Мельбурні Костюк перемогла представницю Індії, у другому – японську тенісистку, у третьому раунді завдала поразки британській тенісистці Джоді Беррадж, у чвертьфіналі українка перемогла представницю Тайваню, а у півфіналі була легко бита 17-річна росіянка Єлизавета Рибакіна.

Юну Марту Бейко привітав у “Фейсбуці” президент Петро Порошенко:

Як зазначає Sapronov-tennis.org, Марта Костюк стала наймолодшою з українок, яка виграла титул на юнацькому “Шоломі”. Вона народилася 28 червня 2002 року, тобто має 14 років і 5 місяців.

Андрію Медведєву було 16 років, коли він виграв “Ролан Гаррос-1991”, Катерині Бондаренко – 17, коли вона перемогла на Вімблдоні-2004, Еліні Світоліній – 15, коли вона здобула перемогу на “Ролан Гаррос-2010”.

Варто зазначити, що Марта, за її зізнанням, займається тенісом “з пелюшок”. Мама юної чемпіонки – відома в минулому українська тенісистка Талина Костюк (Бейко), дядько – Тарас Бейко, перший чемпіон незалежної України, який зараз живе і працює в Канаді.

Марта Бейко – чемпіонка

Як повідомив “НовинарніТарас Бейко, юніорський Australian Open – “це один з найкрутіших турнірів для гравців віком до 18 років, а Марті лише 14, і це був її дебют на турнірах такого рівня”.

Українська громада в Мельбурні з Мартою Бейко

“Українська громада фантастично підтримала їх із Талиною”, – також підкреслив Тарас.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна