Порошенко сконтактувався з новим президентом Європарламенту

 

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови 25 січня привітав Антоніо Таяні з обранням на посаду президента Європейського парламенту. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу АП.

Зазначається, що два лідери зокрема обговорили перспективи завершення Європейським Союзом процедур, необхідних для запровадження безвізового режиму для громадян України, а також набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

“Глава держави висловив сподівання на продовження рішучої підтримки з боку Європарламенту України у питанні відновлення територіальної цілісності та поглиблення відносин з Євросоюзом”, – ідеться в повідомленні.

Порошенко подякував ЄП за дотримання політики невизнання анексії Росією Криму та звернувся з проханням активно протидіяти репресіям та порушенням прав людини Росією щодо громадян України, в тому числі кримських татар, і сприяти звільненню всіх незаконно утримуваних на території Російської Федерації заручників.

Також президент України закликав Європарламент підтримати пропозицію Європейської комісії щодо надання Україні автономних торговельних преференцій з метою сприяння подальшій диверсифікації українського експорту в умовах економічного тиску з боку Російської Федерації.

Читайте також:

Новим головою Європарламенту став італієць Антоніо Таяні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна