ПАРЄ з подачі проросійських депутатів вимагатиме від України провести вибори на неконтрольованих територіях

 

Моніторинговий комітет ПАРЄ, який є ключовим органом у рамках підготовки до розгляду резолюції щодо України, підтримав кілька неочікуваних правок до документа, які змінюють його зміст.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на кількох депутатів, які брали участь у закритому засіданні комітету.

Зокрема, асамблея підтримала одну з правок, запропонованих проросійськими депутатами з ліворадикальних партій – про недостатнє представництво у Верховній Раді депутатів від східноукраїнських регіонів.

А один із доповідачів, Аксель Фішер (Німеччина, Європейська народна партія), взагалі з голосу запропонував доповнити документ пунктом про необхідність виборів у Верховну раду на територіях, не контрольованих Україною.

Моніторинговий комітет підтримав цю пропозицію.

“ЄП” також повідомляє про те, що її кореспондент став свідком емоційної дискусії українських депутатів із Фішером щодо даної поправки, в якій вони просили доповідача відмовитися від неї. Німець від прямої відповіді ухилився.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 січня, в перший день роботи чергової сесії, Парламентська асамблея Ради Європи обрала  президентом на другий річний термін іспанця Педро Аграмунта, який пообіцяв докласти зусиль для відновлення участі російської делегації в роботі ПАРЄ.

Читайте також:

Генсек Ради Європи у щорічному виступі не помітив війну на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна