Індекс сприйняття корупції: Україна за рік майже без прогресу

 

Україна посіла 131-ше місце в оновленому “Індексі сприйняття корупції”.
Відповідний щорічний рейтинг оприлюднила міжнародна неурядова організація Transparency International (TI) на своєму сайті.

Згідно з висновком TI, у світі зростає рівень корупції.

“Результати цього року ще більше підтвердили зв’язок між корупцією і нерівністю, які підживлюють одне одне, щоб створити порочне коло між корупцією, нерівний розподіл влади в суспільстві, і нерівномірний розподіл багатства”, – йдеться в повідомленні організації.

Зі 176 країн у списку Transparency International, 131-ше місце, окрім України, розділили також Росія, Казахстан, Іран та Непал.

Загалом у організації констатують, що в понад двох третин оцінених країн спостерігається падіння індексу сприйняття корупції нижче середньої точки за шкалою від 0 (дуже високий рівень корупції) до 100 (дуже низький).

“Глобальний середній бал становить 43, що свідчить про повальну корупцію в державному секторі тієї чи іншої країни”, – йдеться у повідомленні.

При цьому в України й Росії – значно гірший показник: по 29 балів.

Щодо України, це на два бали більше за торішній показник, але не вказує на серйозний прорив у боротьбі з явищем корупції.

Лідери рейтингу – Данія, Нова Зеландія, Фінляндія, Швеція, Швейцарія.

Експерти ТІ організації формують “Індекс…” на основі незалежних опитувань, у яких беруть участь міжнародні фінансові та правозахисні експерти, в тому числі від Світового банку, Freedom House, World Economic Forum тощо.

 

Читайте про дані 2016 року:
За рік у рейтингу сприйняття корупції Україна піднялася на 12 місць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна