У Кремлі нібито не проти китайських міжконтинентальних ракет на кордоні з РФ

 

Кремль не сприймає як загрозу розвиток збройних сил Китаю.
Як передають російські агенції, про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи інформацію про розгортання китайських міжконтинентальних балістичних ракет на кордоні з РФ.

У вівторок, 24 січня, китайська газета Global Times повідомила про появу в інтернеті фотографії розробленої в Китаї міжконтинентальної балістичної ракети “Дунфен-41” (DF-41).
За даними ЗМІ, одна з трьох бригад із такими ракетами на озброєнні розміщена в північно-східній провінції Хейлунцзян, що межує з Росією.

DF-41 – твердопаливна ґрунтова мобільна міжконтнентальна балістична ракета з максимальною дальністю польоту понад 10 тисяч кілометрів, оснащена роздільними бойовими блоками індивідуального наведення.

Пєсков зазначив, що Китай є стратегічним союзником Росії, партнером в політичному і торгово-економічному плані.
“Ми дорожимо нашими відносинами. Безумовно, будь-які дії в плані розвитку збройних сил Китаю, якщо ця інформація відповідає дійсності, військове будівництво в Китаї (ми) не сприймаємо як загрозу для нашої країни”, – заявив речник Путіна.

Нагадаємо, нещодавно Росія запустила балістичну ракету з Плесецька на Камчатку, “Тополь-М” вразив спостерігачів із пасажирського літака.

Читайте також:

Президент Філіппін: Тепер нас троє проти всього світу – Китай, Росія і Філіппіни

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна