Сенат затвердив директора ЦРУ від Трампа. З держсекретарем виникли проблеми

 

Сенат США 23 січня затвердив Майка Помпео на посаду керівника Центрального розвідувального управління. Раніше його кандидатуру подав обраний президент Дональд Трамп.

За Помпео як директора ЦРУ проголосували 66 сенаторів, проти були 32.

53-річний Майкл Помпео – юрист, підприємець і політик, з 2011 року він представляв штат Канзас у Палаті представників Конгресу США.
У 1986 році Помпео закінчив Військову академію США у Вест-Пойнті, служив в армії до 1991 року, потім працював як приватний підприємець, заснував компанію Thayer Aerospace. Отримавши ступінь доктора права у Гарвардському університеті у 1994 році, він почав працювати у великій юридичній фірмі.

Затвердження Помпео відбулося на тлі можливих ускладнень із затвердженням кандидатури глави Держдепу, поданої Трампом, передає “Радіо Свобода”.

Комітет Сенату США з міжнародних відносин схвалив вибір президента на посаду державного секретаря – Рекса Тіллерсона, але при цьому колишній керівник компанії Exxon Mobil здобув підтримку лише 11 сенаторів, проти були 10. Кандидатуру Тіллерсона в сенатському комітеті підтримали всі республіканці, проти були всі демократи.

Республіканці, які переважно висловилися на користь кандидатури Тіллерсона, мають 52 місця в Сенаті США, який складається із 100 сенаторів.

Читайте також:
ЦРУ виклало онлайн архіви до середини 90-х років. ЧИТАЄМО ПРО УКРАЇНУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.