Пропагандиста Філліпса вигнали із зустрічі з українцями в парламенті у Лондоні

 

Британська поліція вивела блогера й журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російськими пропагандистськими ЗМІ, із зустрічі в парламенті країни в Лондоні. Про це повідомляє посольство України у Великій Британії.

Інцидент стався 23 січня на зустрічі, присвяченій 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Сполученим Королівством.

Посольство виклало відео інциденту на своїй сторінці у “Твіттері”:

“Ніхто не може зіпсувати відносини Британії і України, навіть російська маріонетка-пропагандист Грем Філліпс, якого поліція вивела з парламенту”, – заявила з цього приводу посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко.

Раніше посол закликала владу в Лондоні вжити заходів проти британського громадянина Грема Філліпса для припинення його “пропагандистської роботи на користь російської окупаційної влади в Україні”.

Як відомо, 2016 року під час обміну полонених між українською стороною і бойовиками на Сході України Філліпс принижував звільненого українця Володимира Жемчугова, який повернувся з полону з тяжкими пораненнями. Це викликало масовий осуд.

Раніше, влітку 2016 року, Філліпс провокував українських футбольних уболівальників на чемпіонаті світу у Франції.

Філліпс, який свого часу працював у ЗМІ в Києві та Москві, відомий численними антиукраїнськими заявами та репортажами з боку так званих “ДНР/ЛНР”.

Читайте також:

За наводкою пропагандиста Грема Філліпса артилерія ЗСУ накрила позиції бойовиків, – соцмережі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна