Прокуратура почала заочне засудження сепаратиста Губарєва

 

Генеральна прокуратура України погодила клопотання слідчих СБУ про початок процедури спеціального досудового розслідування (заочного засудження) щодо самопроголошеного екс-“губернатора” Донецької області Павла Губарєва. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Колишній “народний губернатор” Донеччини підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (публічні заклики до зміни повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення і управління терористичною організацією) і ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових безладів).

Слідством встановлено, що Губарєв, перебуваючи в Донецьку, протягом лютого – березня 2014 року вступив у змову з іншими злочинними особами, з якими в ході захоплення приміщень органів влади та місцевого самоврядування чинив опір представникам правоохоронних органів. Такі дії не давали можливість працювати держустановам, що зумовило створення терористичної організації “ДНР”.

Фактично, “народним губернатором” Губарєв – колишній рекламник і депутат райради ві Блоку Вітренко – вважався лише 1-6 березня 2014 року, доки його не арештували в Донецьку працівники СБУ.
Однак 7 травня 2014 -го Павло Губарєв, так званий “заступник народного мера” Слов’янська Ігор Перепечаенко та сепаратист із Херсонської області Сергій Злобін були обміняні на трьох офіцерів українського спецпідрозділу “Альфа” – підполковника Ростислава Кияшка, майора Сергія Потемського й капітана Євгена Варинського, які були захоплені донецькими бойовиками 27 квітня.

У липні-вересні 2014-го Губарєв був так званим “начальником мобілізаційного управління міністерства оборони ДНР”. Уже в ОРДО пережив замах і невдале призначення “мером Ясинуватої” (не допущений до посади).
26 червня 2015 був включений до списку санкцій ЄС.
Зараз залишається на непідконтрольній території або в Росії.

Читайте також:
На Луганщині судять заочно двох “міністрів ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.