Поліція оголосила про внутрішні стягнення після стрілянини в Олевську

 

Поліція завершила розслідування подій у місті Олевськ Житомирської області за фактом стрілянини 16 січня.
До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 поліцейських. Двох з них – начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів – звільнено зі служби в поліції. Заступника начальника Олевського відділення звільнено з посади. Про це у вівторок, 24 січня 2017 року, повідомили у прес-службі Нацполіції.

Крім того, двох працівників попереджено про неповну посадову відповідність, п’ятьом – оголошено суворі догани.
Ще двом керівникам структурних підрозділів обласної поліції оголошено догани.

Обставини події, яка трапилася 16 січня в райцентрі Олевськ на Житомирщині, вивчала робоча група апарату Нацполіції. До її складу увійшли найбільш досвідчені працівники трьох департаментів: карного розшуку, кадрового забезпечення, а також організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування.

“У результаті проведеної перевірки робочою групою з’ясовано передумови виникнення надзвичайної події. Ними стали неналежна організація службової діяльності поліцейських, відсутність контролю керівництва відділення, а також окремих керівників апарату обласної поліції”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Як відомо, 16 січня 2017 року в райцентрі Олевськ, що на Житомирщині, сталася масова сутичка за участі кількох десятків людей. Вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району, ще троє – львів’яни. Двоє з цих львів’ян померли під час надання медичної допомоги (зокрема другий – 24 січня).
Поліція встановила понад 30 учасників збройного конфлікту.

ЗМІ назвали подію проявом “бурштинових” розборок, за яких групу приїжджих “кришувала” поліція.
Водночас керівник обласного ГУ НП наполягає на версії про побутову сварку в кафе.
“За наявними відомостями, нічна сутичка місцевих жителів з групою приїжджих безпосередньо не пов’язана з незаконним видобутком бурштину”, – повідомляв начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Читайте також:

“Свобода” продалася?” Бійку з “бурштиновими лобістами” в Рівненській облраді розбороняла поліція

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна