Дуня Міятович з ОБСЄ засудила утиски свободи слова в ОРДЛО й Криму

 

Організація з безпеки та співробітництва в Європі констатувала погіршення ситуації зі свободою слова в окупованих регіонах Україні.
Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 24 січня, заявила у Відні представниця ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дуня Міятович.

“Після останньої доповіді голови Спеціальної моніторингової місії [ОБСЄ в Україні] Постійній раді ОБСЄ представниця з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович у вівторок засудила тривале погіршення свободи та безпеки журналістів в потерпілих від конфліктів частинах України”, – повідомляє сайт Організації.

Як зазначається, голова СММ ОБСЄ посол Ертугрул Апакан 19 січня доповів, поміж іншим, про факти, які свідчать про тривале обмеження свободи висловлювання думок та свободи засобів масової інформації в районах, не контрольованих урядом України. Зокрема Апакан поінформував штаб-квартиру ОБСЄ про заборону понад 350 веб-сайтів та подальше обмеження доступу до українських друкованих ЗМІ та теле- і радіоканалів.
Особливе занепокоєння, за його словами, викликають тривалі погрози та залякування працівників засобів масової інформації, а також арешти блогерів Едуарда Неделяєва і Геннадія Бенитського бойовиками “ЛНР”.

“Як і у випадку з Кримом, тривале погіршення ситуації зі свободою слова та вільних ЗМІ в потерпілих від конфлікту районах України є дуже тривожним”, – зазначила Дуня Міятович.

Представниця ОБСЄ вкотре висловила стурбованість ситуацією із кримським журналістом Миколою Семеною, якому в Росії загрожує до 5 років ув’язнення.

“Випадок Семени нагадує усім нам про деспотичну практику змусити замовкнути своїх критиків у Криму”, – сказала Міятович. Вона назвала “абсолютно неприйнятним переслідування журналіста за висловлення його поглядів” і закликала зняти всі звинувачення проти Семени.

Читайте також:

Голова місії ОБСЄ: Плануємо розширити географію роботи наших спостерігачів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна