Доба в АТО: півсотні обстрілів на всіх напрямках, двоє поранених

 

За минулу добу, 23 січня, російсько-окупаційні війська обстріляли позиції сил антитерористичної операції загалом 51 раз. Двох українських військовослужбовців поранено, загиблих немає.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, обстріли велися на всіх напрямках, із важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойовики зі 120-ти та 82-міліметрових мінометів неодноразово вели вогонь по Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному.
З гранатометів та стрілецької зброї обстріляли Павлопіль, Гнутове, Талаківку, Новотроїцьке, Широкине, Водяне, Лебединське. По Новотроїцькому та Широкиному вогонь вели і снайпери.

На Луганському напрямку – зі 122 міліметрової артилерії, мінометів 120 та 82 міліметра окупанти вели вогонь по Троїцькому. Також із мінометів різних калібрів били по Новозванівці та Попасній.
Із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – по Кримському, Троїцькому, Новозванівці, Новоолександрівці, а також по Станиці Луганській, де мало б відбутися розведення сил.

На Донецькому напрямку – зі 120 міліметрових мінометів російсько-окупаційні війська обстріляли Луганське. З гранатометів та стрілецької зброї – Авдіївку, Зайцеве та Опитне.
По Пісках вогонь вів снайпер, а по Луганському – БМП ворога.

ОНОВЛЕНО. Речник Міністерства оборони з питань АТО на брифінгу вдень 24 січня підтвердив дані штабу про двох поранених.
Також він повідомив: “У Красногорівці (Маріупольський напрямок) російсько-окупаційні війська поводили себе вкрай агресивно, провівши один із наймасштабніших мінометних обстрілів останніх місяців на цій ділянці фронту – за неповних три години бойовики зі сторони Старомихайлівки випустили по наших позиціях більше 80 мін різних калібрів”.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано 41 обстріл з боку бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.