На Черкащині затримали шахрайку, яка збирала гроші “на АТО” і програвала їх у казино. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили шахрайку, яка збирала гроші з промислових підприємств у різних регіонах України нібито на допомогу учасникам АТО. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланям на прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що мешканка Черкаської області зареєструвала на своє ім’я фіктивний благодійний фонд. Від його імені протягом 2016 року жінка телефонувала керівникам промислових підприємств з проханнями перерахувати певну суму грошей на рахунок фонду для надання допомоги дітям, підрозділам антитерористичної операції, соціально незахищеним верствам населення.

“Шахрайка під час телефонних дзвінків представлялася чиновницею різних облдержадміністрацій або помічником високопосадовців”, – зазначили в СБУ.

Співробітники Харківського управління спецслужби задокументували, що зловмисниця встигла зібрати майже 1,5 мільйона гривень.

“Усі гроші вона витратила в автоматах гральних салонів”, – додали в прес-службі.

У відео, поширеному СБУ, жінка зізнається, що програла 240 тис. грн. лише за тиждень, і залишилася взагалі без грошей.

Оперативники СБ України затримали шахрайку в місті Сміла на Черкащині.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 і 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 353 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

“CБ України закликає керівників підприємств та організацій бути пильними при наданні благодійної допомоги. Просимо співробітничати лише з перевіреними благодійними організаціями, які зареєстровані і діють у відповідності до вимог українського законодавства”, – резюмують у відомстві.

Читайте також:
Оголошення в київському метро закликають не давати грошей
“волонтерам” зі скриньками

Дезертир у “Жулянах” щодня наживався на 5 тис. грн., виманюючи “пожертви на АТО”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна