Перед виборами у Франції та Німеччині Папа Франциск побачив тенденції 1933 року

 

Папа Римський Франциск бачить паралелі між теперішнім зміцненням позицій популістських рухів у Європі та історичними подіями у Німеччині на початку 1930-х років, коли на тлі економічної кризи й високого безробіття різко посилилися позиції ультраправих партій та прийшов до влади Гітлер.
Про це глава Римсько-католицької церкви заявив в інтерв’ю іспанській газеті El Pais, яке опубліковано в неділю, 22 січня.

“Гітлер не захоплював владу, він був обраний народом і завдав своєму народові величезної шкоди. У часи кризи нам відмовляє здатність тверезо мислити”, – попередив Папа Франциск.

1933 рік в Німеччині був “типовим”, вважає Папа Римський. Країна перебувала в стані кризи та шукала свою ідентичність.

“І тоді прийшов цей харизматичний лідер і пообіцяв дати їм (німцям) ідентичність. Але він дав їм спотворену ідентичність, і ми знаємо, що сталося потім”, – сказав понтифік.

За його словами, люди “з допомогою стін і колючого дроту намагаються захиститися від тих, хто, як їм здається, загрожує “відібрати їх ідентичність”.

Країни, яким загрожує тероризм, мають підстави навіть для більш суворого контролю, зазначив Папа, додавши, що “жодна країна не уповноважена відбирати у своїх громадян право на діалог з сусідами”.

У той же час глава Римсько-католицької церкви закликав Європу більше робити для інтеграції біженців.
В іншому випадку Європейському співтовариству може загрожувати формування нових гетто, подібних до комуни Моленбек у Брюсселі, населеної переважно вихідцями з африканських країн, підкреслив Папа Франциск.

Як відомо, в 2017 році на тлі посилення популістських і ультраправих течій відбудуться вибори президента Франції та парламенту Німеччини.

Читайте також:

Папа Римський і Вселенський патріарх відвідали табір нелегалів на Лесбосі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна