На Дніпропетровщині вшанували першого загиблого євромайданівця – Сергія Нігояна

 

На Дніпропетровщині в неділю, 22 січня, вшанували героя Небесної Сотні Сергія Нігояна – учасника Революції Гідності, який перший загинув внаслідок розстрілів Майдану рівно три роки тому.

Жалобна церемонія відбулася в його рідному в селі Березнуватівка Солонянського району, повідомляє “Радіо Свобода”.

Вшанувати пам’ять Сергія Нігояна на його могилі зібралися родичі, односельці, керівники області, учасники Євромайдану, активісти громадських організацій. Священики відслужили молебень.

Крім Нігояна, присутні також вшанували пам’ять його односельця, загиблого в АТО – добровольця Артура Міськіва, похованого на цьому ж цвинтарі.

Жалобні заходи також відбулись у Дніпрі, у храмі Вірменської апостольської церкви, де за Сергієм Нігояном відслужили панахиду.
Вірменська громада організувала покладання квітів до хачкару (пам’ятного каменя) та запалення свічок, а також презентувала документальний фільм про Нігояна в приміщенні Вірменського культурного центру.

“Сергій змалку відзначався своїми патріотичними почуттями. Спершу було захоплення Вірменією. Він навіть часто вірменський прапор носив з собою. Самотужки вивчав культуру своєї історичної батьківщини. Проте побувати у Вірменії Сергієві так і не довелося, хоч і мріяв. А потім його патріотизм дедалі більше почав ставати українським. І до цього він поставився із притаманним йому запалом. Нігоян дуже любив вірші Тараса Шевченка, деякі з них знав напам’ять”, – розповіли у вірменській громаді Дніпра.

Раніше в середній школі, де навчався Нігоян, презентували куточок його пам’яті: у кабінеті української мови та літератури – великий портрет загиблого євромайданівця в оточенні речей з Майдану: шин, касок, прапорів тощо.
Частину експонатів – особисті речі Сергія – надали його батьки.

Як відомо, 20-річний українець вірменського походження Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві під час Революції гідності вранці 22 січня 2014 року. Він був першим із протестувальників, які загинули на столичному Майдані під час протистоянь із правоохоронцями.

Два роки тому в Дніпрі проспект імені Калініна перейменували на проспект Сергія Нігояна.

Читайте також:

22 січня 2014 року відкрився мартиролог Майдану. Вбивці чотирьох патріотів досі не знайдені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна