Антон Геращенко: 20 січня – мій другий день народження, дякую СБУ

 

Шевченківський районний суд Києва арештував двох підозрюваних у справі про підготовку замаху на нардепа Антона Геращенка на два місяці без права внесення застави.
Про це повідомив сам Геращенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

День затримання підозрюваних – 20 січня – він назвав своїм “другим днем народження” та подякував працівникам СБУ, які попередили замах на нього.

“При виборі запобіжного заходу суд врахував як обсяг наведених слідчими і прокурорами доказів з причетності до планування та підготовки мого вбивства, так і факт того, що один з двох затриманих був достроково амністований окупаційною владою Криму спецслужбами РФ для участі в підривній роботі проти України, що, до речі, зроблено вже не вперше”, – зазначив депутат.

За його словами, за статтею 112 Кримінального кодексу України обом підозрюваним загрожує міра покарання аж до довічного ув’язнення.

Антон Геращенко наголосив, що підозрювані в організації його ліквідації є важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з боку Російської Федерації.

“Їхні життя мають бути поза небезпекою, для того щоб вони допомогли розкрити диверсійно-терористичну мережу, яка продовжує свою роботу в Україні, і запобігти подальшим терористичним актам проти українських журналістів і політиків”, – написав нардеп, вочевидь маючи на увазі причетність згаданого угрупування і до підриву авто з журналістом Павлом Шереметом.

“Сам факт, що я був обраний російськими спецслужбами мішенню для чергового терористичного акту, свідчить, що те, що я роблю для захисту національної безпеки та інтересів України – правильно”, – вважає Геращенко.

Депутат також підкреслив, що проект “Миротворець” (заснована Геращенком база із персональними даними сепаратистів, бойовиків та інших прибічників “ДНР/”ЛНР”) працюватиме незалежно від того, живий він чи ні.

Як повідомляла “Новинврня”, 21 січня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Служба безпеки попередила в Києві замах на народного депутата, який планувалося здійснити за кураторства російських спецслужб.
За даними спецслужби, виконавці замаху були затримані з приведеним у готовність саморобним вибуховим пристроєм поблизу житла народного депутата. За фактом розпочато кримінальне провадження.

Пізніше стало відомо, що державним діячем, якого врятувала СБУ, є народний депутат від “Народного фронту” Антон Геращенко.

Нардеп, замах на якого нібито зірвала СБУ – Антон Геращенко, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна