ЮНІСЕФ, ФФУ й Міносвіти влаштовують масштабний футбольний турнір для дітей Сходу України

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у п’ятницю, 20 січня, підписав меморандум про взаєморозуміння з комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки та Федерацією футболу України.
Документ передбачає співпрацю у сфері захисту прав дітей та популяризації спорту, сприяння соціальній інтеграції внутрішньо переміщених дітей та дітей, які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

Зокрема, заплановано масштабний футбольний турнір для дітей Сходу України з фіналом у Києві. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ЮНІСЕФ-Україна.

Підписання меморандуму відбулося в медіацентрі Національного спорткомплексу “Олімпійський”.

Головний запланований захід – UNICEF Football Cup серед учнів шкіл п’яти східних областей України, найбільш уражених конфліктом.

Змагання школярів 2005 р.н. та молодших почнуться наприкінці березня. Фінал турніру за участі восьми найкращих команд пройде на стадіоні імені Баннікова в Києві 19-21 травня.

У турнірі візьмуть участь близько 5000 дітей віком до 12 років.

Серед 302 залучених шкіл – 99 з Донецької, 59 з Луганської, 64 з Харківської, 32 із Запорізької та 48 – із Дніпропетровської областей.

“Спорт допомагає дітям бути здоровими. Також спортивні ігри підтримують соціальну згуртованість та сприяють реабілітації дітей в кризових умовах через освіту та фізичний розвиток”, – сказала на церемонії Джованна Барберіс, голова представництва ЮНІСЕФ в Україні.

За її словами, організаторів надихнув успіх волейбольного турніру UNICEF Volleyball Cup 2016 року, який “допоміг тисячам школярів на Сході України усвідомити цінність спорту та дружби”.
“Цього року ми зосередимо увагу на улюбленій грі багатьох – футболі”, – зазначила Барберіс.

Мета турніру – заохотити дітей до командної роботи, поширити цінності солідарності та взаємоповаги, сприяти протидії дискримінації, соціальному виключенню й булінгу, а також підтримати ідеї гендерної рівності. До команд, які гратимуть по 20-25 хвилин на половину стандартного футбольного поля, входитимуть хлопці та дівчата.

“У заявці серед 18 гравців має бути як мінімум шість дівчат, причому серед дев’яти гравців на полі троє мають бути дівчата”, – зазначають в ЮНІСЕФ.

UNICEF Football Cup проводиться у рамках проекту “Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України” за фінансової підтримки уряду Німеччини.

Читайте також:

Від конфлікту в Україні страждають 580 тисяч дітей – ЮНІСЕФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.