У переддень “дембеля” Обама вдарив ВПС по ісламістах у Лівії

 

За день до зміни влади у США Пентагон повідомив про понад 80 вбитих бойовиків угруповання “Ісламська держава” в Лівії внаслідок повітряних ударів американської авіації по таборах ісламістів.

Міністр оборони США Ештон Картер заявив 19 січня, що багато із загиблих пов’язані з нападами у Європі, передає “Радіо Свобода”.

“Ці люди точно планували напади в Європі, а багато хто з них пов’язаний з уже вчиненими нападами у Європі”, – зазначив Картер.

Раніше того ж дня речник Пентагону Петер Кук повідомив, що впродовж ночі були завдані удари по ісламістах, які втекли з контрольованого ними міста Сирт, звільненого у 2016 році лівійською армією за підтримки авіаударів США.
За словами Кука, військові почали зачистку території таборів за 45 км від Сирта.

У Пентагоні зазначають, що президент США Барак Обама дав згоду на бомбардування, яке відбулося в координації з легітимною лівійською владою.

Читайте також:
В Україну повернулися двоє моряків, затриманих у Лівії за контрабанду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна