Навмисний наїзд авто на натовп у Мельбурні “з терактом не пов’язаний”

 

Серед потерпілих внаслідок наїзду автомобіля на пішоходів в австралійському Мельбурні українців немає. Про це на своїй сторінці у “Твіттері” поінформував Департамент консульської служби МЗС.

“Консул України повідомляє, що українці не постраждали в Мельбурні 20 січня у зв’язку з наїздом автомобіля на пішоходів”, – зазначили в ДКС.

Сьогодні вранці у Мельбурні автомобіль в’їхав у натовп пішоходів. Внаслідок цього, за оновленими даними, чотири людини загинули, ще понад 20 зазнали поранень. Серед постраждалих є діти.

Чоловік спершу їздив по колу, після чого навмисно наїхав на пішоходів біля торгового центру і при цьому не зупинявся. Однак, за словами правоохоронців, з терактом це не пов’язано.

Влада в Мельбурні зазначила, що інцидент не позначиться на перебуванні в місті численних туристів, які прибули на тенісний турнір серії “Великого шолома” Australian Open.

ОНОВЛЕНО. За кермом авто перебував 26-річний чоловік – Джеймс Гагасулас (James ‘Jimmy’ Gargasoulas), який в ході інциденту був поранений поліцейськими і відправлений до лікарні.

За інформацією поліції, вранці в п’ятницю він напав в передмісті Мельбурна на свого брата з ножем.

Поліція заявила, що підозрюваний давно їй відомий. У нього були задокументовані проблеми з психічним здоров’ям. Він також проходив у справах, пов’язаних з наркотиками і сімейним насильством.

У поліції підтвердили, що чоловік ніяк він не причетний до “діяльності, пов’язаної з тероризмом”. У списки осіб, що становлять терористичну загрозу, він не включений.

Читайте також:

Автомобільний теракт в Єрусалимі: араб на вантажівці врізався в групу військових ЦАХАЛу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна