На місці бою з ДРГ бойовиків Служба безпеки виявила російський гранатомет

 

СБУ прозвітувала про зброю російського походження, яку залишили бойовики після бою з військовослужбовцями 92 омбр ЗСУ. Наведені факти є ще одним свідченням постачання так званих армій “ДНР” і “ЛНР” із Російської Федерації.

У повідомленні зазначено: “Служба безпеки України вчергове виявила у районі проведення антитерористичної операції боєприпаси російського виробництва.
13 січня диверсійна група терористів намагалася проникнути на позиції 92-ї окремої механізованої бригади. Українські бійці вчасно виявили диверсантів та відбили напад.
Під час «зачистки» місця бойового зіткнення співробітники СБУ виявили автоматичну зброю та гранатомет РПГ-7В, що залишили терористи після втечі. Крім того оперативники спецслужби знайшли на місці події гранатометний постріл ОГ-7В (маркування ОГ-7В 11-2-14) та метальний заряд до нього (маркування ПГ-7ПМ НБЛ-42 10/12-10 2-14-11). Ці боєприпаси були розроблені АТ «Науково-виробниче підприємство «Базальт» (головне оборонне підприємство РФ із створення та постачання озброєння і боєприпасів для армії РФ; головний офіс: 105318, м. Москва, вул. Вельямінова, 32) та прийняті на озброєння російською армією у 1999 році”.

Читайте також:

У 2016 році на Донбасі знищено принаймні 80 найманців із Росії. В грудні – сім. ІМЕНА, ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна