Кернес відкинув перейменування проспекту Героїв Сталінграда на честь загиблого героя АТО Мирослава Мисли

 

Міський голова Харкова Геннадій Кернес відкинув пропозицію перейменувати проспект Героїв Сталінграда на честь загиблого героя АТО, випускника Харківського університету Мирослава Мисли.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в офіційній відповіді харківського мера на сторінці відповідної петиції.

Петиція про перейменування проспекту на честь харківського студента-націоналіста (автор – Вадим Позжняков) була подана 1 листопада 2016 року й набрала потрібні для розгляду 5 тисяч голосів, навіть 5354.

Однак у відповіді Кернеса йдеться, що назва “Героїв Сталінграда” не підпадає під дію закону про декомунізацію, тому перейменовувати проспект не будуть.

“До символіки комуністичного тоталітарного режиму не віднесені назви топонімів, пов’язані з опором і вигнанням нацистських окупантів з України. Крім того, Сталінград – найменування м. Волгоград у 1925-1961 рр., Сталінградська битва – ім’я, найменування події, похідне від назви міста. Виходячи з цього, (…) робочою групою було визначено, що назва проспекту Героїв Сталінграда під дію зазначеного Закону не підпадає”, – ідеться в заяві Геннадія Кернеса.

Читайте також:
Президент нагородив орденом загиблого свободівця Мирослава Мислу

Як повіомляла “Новинарня“, 24-річний Мирослав Мисла навчався в ХНУ ім. Каразіна на історичному факультеті. Хлопець пішов на фронт добровольцем, воював у складі 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, загинув під час обстрілу на Луганщині.

Інтелектуал і герой. На Харківщині прощаються з полеглим в АТО “свободівцем” Мислою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.