Феллон у Києві. Україна й Британія домовилися про подальшу співпрацю в оборонній галузі

Міністр оборони України Степан Полторак та державний секретар з питань оборони Великої Британії Майкл Феллон за підсумками зустрічі в Києві 20 січня підписали спільну заяву з питань розвитку співробітництва в оборонній сфері.

Як передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу МОУ, цим документом глави оборонних відомств двох країн засвідчили готовність до подальшої взаємодії за низкою напрямів, зокрема щодо підготовки військовослужбовців Збройних сил України, реформування нашого оборонного сектору, розвідки, співробітництва у сфері навчання, мовної та фахової підготовки українських військових.

На брифінгу генерал армії Степан Полторак висловив вдячність групі іноземних стратегічних радників та британському генералу Ніку Паркеру за допомогу в реформуванні ЗС України, нагадавши, що “за нашою ініціативою британські спеціалісти проводять зовнішній аудит нашої системи боротьби з корупцією”.

 

Велика Британія залишається для України важливим та надійним партнером, а одним із пріоритетних напрямів подальшої практичної співпраці між оборонними відомствами країн є продовження підготовки військовослужбовців ЗСУ в рамках операції “Орбітал”, зазначив Степан Полторак.

Міністр оборони висловив подяку держсекретареві з питань оборони Великої Британії Майклу Феллону за якісну роботу британських інструкторів, які проводять тренування українських військових.

Він також поінформував про рішення розширити таку підготовку практично на всі види ЗС.

“З березня 2015 року понад 80 британських інструкторів проводять тренінги. У рамках операції “Орбітал” підготовано більш ніж 3 тисячі військовослужбовців ЗС України. На перше півріччя 2017 року заплановано провести 29 курсів із різних напрямків”, – повідомив Полторак.

Велика Британія надасть військову допомогу Україні і продовжить підтримувати нашу країну. Про це заявив сер Майкл Феллон перед переговорами в Києві в п’ятницю, пише The Telegraph.

Він підтвердив, що британські військові й надалі навчатимуть своїх колег із Військово-повітряних і Військово-морських сил України.
Крім того, корабель Королівського флоту вперше за дев’ять років з’явиться в українських водах. Це буде один із великих протичовнових кораблів, який увійде в порт Одеси влітку в рамках переміщення кораблів НАТО, які також відвідають Болгарію і Румунію.

“Британія зміцнюється на світовій арені і підтримує своїх українських друзів. Ми посилаємо чіткий сигнал про те, що будемо підтримувати демократію в усьому світі, як і суверенність, незалежність і територіальну цілісність України”, – сказав глава оборонного відомства Сполученого Королівства.

“Свободою не можна торгувати”, – підкреслив британський міністр оборони, натякаючи, можливо, на анонсоване Трампом відновлення теплих відносин між США і Росією, зазначає The Telegraph.

Читайте також:

Британія подвоює допомогу Міністерству оборони України

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.