Уряд прозвітував про підвищення пенсій, стипендій та окладів держслужбовців

 

З нового року Кабінет Міністрів України підвищив заробітні плати для працівників бюджетної сфери, держслужбовців, підвищив розмір пенсій та стипендій. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

В уряді нагадали, що з 1 січня 2017 року перший тарифний розряд єдиної тарифної сітки, який є основою для нарахування заробітної плати у бюджетній сфері, дорівнює 1600 грн., а мінімальна заробітна плата становить 3200 грн., вона зросла на 100%.

“Суттєво у поточному році зростуть стипендії студентів. Зокрема, мінімальна звичайна стипендія зросте на 33,4%, мінімальна стипендія на окремі спеціальності (педагогічні, природничо-математичні, природничі, математичні, інженерні) ВНЗ ІІІ-ІV р.а.– на 54,3%, а стипендія відмінників на ці спеціальності буде підвищена до 102%”, – сказано в повідомленні.

Також у цьому році двічі будуть перераховані пенсії, причому їхнє зростання випереджатиме прогнозовану інфляцію.

“Це означає, що розміри зарплат, пенсій і соціальної допомоги в 2017 році зростатимуть швидше, ніж ціни”, – наголошує Кабмін.

Зазначається, що, посадові оклади державних службовців та інших категорій працівників державних органів зростуть в середньому на 15%, а мінімальний розмір посадового окладу з 1 січня становить 2000 грн. відповідно до Закону України “Про державну службу”.

“Відповідне рішення уряд ухвалив з метою впорядкування у 2017 році згідно з діючим законодавством умов та розмірів оплати праці працівників державних органів (державних службовців, працівників патронатної служби, працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування).
Також даним урядовим актом упорядковано віднесення посад державної служби до відповідних груп оплати праці”, – інформують в КМУ.

Читайте також:

У грудні в Україні дещо підвищуються пенсії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна