Мешканців готелю в Італії живцем поховала лавина

 

У готелі, накритому сніговою лавиною в Італії, не було громадян України. Про це повідомила консульська служба МЗС України у “Твіттері”.

“Консул України повідомляє, що українців не було серед гостей чи службовців у накритому сніговою лавиною готелі в Італії”, – йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що в середу ввечері, 18 січня, снігова лавина повністю накрила готель Rigopiano di Farindola в італійській області Абруццо, гірський масив Гран-Сассо. Про сходження лавини повідомили двоє постояльців готелю.

Готель до катастрофи

Лавина утворилася після серії землетрусів. У момент стихійного лиха в будівлі могли перебувати близько 30 осіб, повідомляє RaiNews24.

Через хуртовини та обвал снігу на дорозі було важко дістатися до готелю, тож перші рятувальники потрапили на місце події на лижах о 4:00 ранку за місцевим часом.

Повідомляється, що наразі знайшли тіла кількох загиблих. Дах готелю частково обвалився під вагою снігу.
Телефони людей, які перебували в готелі, не відповідають.

“Загиблих багато”, – сказав ВВС глава рятувальної бригади Антоніо Кроцетта, не уточнивши кількість жертв.

Нагадаємо, у серпні 2016 року в тому ж регіоні Італії стався землетрус, який забрав майже 300 життів..

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна