Байден: Росія втручатиметься у вибори в Європі так само, як робила це в США

 

Віце-президент США Джо Байден упевнений, що Росія спробує втрутитися в хід виборів в Європі в цьому році.
Про це він сказав, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі в середу, передає “Голос Америки“.

У своєму останньому великому виступі на посаді віце-президента США Байден назвав Росію найбільшою загрозою міжнародному ліберальному порядку.
Він заявив, що Москва спробує вплинути на хід майбутніх виборів в Європі так само, як, згідно з висунутим проти неї звинуваченнями, робила це на виборах у США 2016 року.

“При президентові Путіні Росія використовує всі можливі інструменти, щоб підточити межі європейського проекту, намацати лінії розлому західних держав і повернутися до політики, яка визначається сферами впливу”, – заявив Джозеф Байден.

“У ситуації, коли багато країн Європи проводять вибори в цьому році, нам слід очікувати нових спроб Росії втрутитися в демократичний процес. Це станеться знову, я вам обіцяю. І знову, мета цього зрозуміла: зруйнувати ліберальний міжнародний порядок”, – сказав він.

За словами Байдена, “в Росії інше бачення майбутнього, яке вони просувають всюди”.

“Вони хочуть, щоб повернувся світ, де сильні нав’язують свою волю за допомогою військової сили, корупції чи злочинності, а слабші сусіди – коряться”, – сказав Джо Байден.

Він висловив думку, що США і Європа “повинні очолити боротьбу за захист тих цінностей, завдяки яким ми досягли нинішнього становища”.

Як відомо, цього року в ЄС відбудуться вибори президента Франції (навесні) та парламенту Німеччини (восени).
Від розвідки ФРН ще торік лунали заяви, що російські хакери і тролі, які впливали на вибори в США, можуть перекинутись на Німеччину.

Читайте також:

У Німеччині розслідують безпрецедентне поширення фейкових новин з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна