Святошинський суд припускає розгляд питання про видачу підсудних “беркутівців” “ДНР”

 

Святошинський районний суд Києва може вивчити питання звільнення екс-“беркутівців” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка та Сергія Тамтури, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану, у зв’язку із запитом на їх видачу угрупованням “ДНР”.
Про це сказав на брифінгу головуючий суддя Сергій Дячук, передають “Українські новини”.

Він зазначив, що суд знає про списки з обміну. При цьому суддя підкреслив, що в згаданих екс-співробітників “Беркута” у списках не збігаються дати народження, але тим не менш, очевидно, що йдеться саме про підсудних Зінченка, Аброськіна і Тамтуру.

У зв’язку з цим Сергій Дячук припускає, що однією зі сторін процесу буде порушено питання про звільнення їх з-під варти.

“Гіпотетично не виключаю, що перед судом буде поставлено питання вирішення цієї проблеми. Будемо її вирішувати у відповідності до Конституції та кримінально-процесуального законодавства”, – заявив суддя.

При цьому Сергій Дячук зазначив, що Кримінальним процесуальним кодексом України не передбачено звільнення підсудних у зв’язку з необхідністю їх передачі третій стороні.
Однак суддя допускає, що мотивація у клопотанні може бути викладена інакше.

Як відомо, списки полонених, оприлюднені депутаткою Надією Савченко, свідчать про те, що представники сепаратистів “Донецької народної республіки” відправили запит на видачу їм колишніх співробітників спецпідрозділу “Беркут” Павла Аброськіна, Сергія Тамтури та Сергія Зінченка, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року.
Водночас захист “беркутівців” висловлювався проти такого обміну, наполягаючи на невинуватості обвинувачених.

Читайте також:
Росія в рамках Мінська хоче звільнити “беркутівців”,
які розстрілювали Майдан, – ЗМІ

Розгляд цієї справи веде Святошинський районний суд Києва. Як розповів на брифінгу сказав головуючий суддя Сергій Дячук, через дії активістів громадських організацій зірвано вже чотири засідання суду (останнє наразі – 10 січня).
У зв’язку зі сформованою ситуацією Дячук допускає перехід в закритий режим розгляду справи.
Суддя вважає вимоги активістів, що зривають засідання, невмотивованими і спрямованими на затягування розгляду справи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна