Порошенко в Давосі подякував Сі Цзіньпіну за визнання територіальної цілісності України

 

“Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та вибір українського народу. Дякую за цю позицію голові Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіну, висловлену під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі”, – про це заявив президент України Петро Порошенко, який в рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі першу зустріч провів із лідером Китаю.

Президент України привітав китайського лідера з 25-річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР.

“Ми зацікавлені в розширені політичної та економічної співпраці між Україною і Китаєм”, – цитує Порошенка його прес-служба.

“Було підкреслено, що українсько-китайські відносини мають стратегічний характер та базуються на принципах взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності двох країн”, – сказано в повідомленні.

Глава Української держави висловив сподівання, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та припиненню російської агресії проти України і відновленню територіальної цілісності України включно з Кримом.

Було досягнуто домовленості щодо продовження взаємодії двох країн заради підтримання миру та стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, у тому числі в рамках Ради Безпеки ООН.

Глави двох держав висловилися за активізацію економічної співпраці між Україною та КНР. Було домовлено провести у 2017 році засідання Українсько-китайської міжурядової комісії зі співробітництва.

Президент України відзначив, що Україна зацікавлена брати активну участь у реалізації ініціативи Китаю “Один пояс, один шлях” та має для цього значний потенціал. Голова КНР запросив українську делегацію взяти участь у цьому форумі.

Сторони домовилися про обмін візитами, строки яких будуть погоджені дипломатичними каналами.

Як інформує прес-служба Банкової, 17 січня в Давосі Петро Порошенко виступить із промовою під час сесії “Рух на Схід: посилення європейського сусідства”, візьме участь у засіданні світових економічних лідерів “Чуйне та відповідальне лідерство в багатополярному світі” та дебатах “Новий договір для Європи”.
У ході роботи форуму президент України проведе низку двосторонніх зустрічей з главами держав та урядів, керівниками міжнародних організацій, а також з президентами провідних іноземних компаній та світовими інвесторами.

Читайте також:
Порошенко у Давосі проігнорує сніданок Пінчука

Пекін пропонує створити українсько-китайську зону вільної торгівлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна