Порошенко обговорив з Меркель та Олландом Мінський процес і “безвіз”

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

Під час спілкування сторони домовилися продовжувати роботу з підготовки дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей, повідомив Порошенко на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці“.

“Стан виконання Мінських домовленостей з врегулювання ситуації на Донбасі та ситуація, що склалася із заручниками та незаконно утримуваними в РФ громадянами України, також стали предметом розмови”, – додав глава держави.

Він також зазначив, що подякував Меркель і Олланду “за незмінну підтримку у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави та реалізації повномасштабної програми реформ”.

Як додає прес-служба Порошенка, президент “привернув увагу співрозмовників до неприпустимої ситуації, що склалася із заручниками та незаконно утримуваними в РФ громадянами України”.

Також під час розмови було відзначено послідовні зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання, зокрема щодо звільнення в односторонньому порядку 15 прибічників “ДНР/ЛНР” та забезпечення постачання води до окремих районів Луганської області.

Окрім того, Порошенко, Меркель та Олланд висловили впевненість у завершенні найближчим часом процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадженні безвізового режиму для громадян України.

Читайте також:
Порошенко поскаржився Меркель на постійні
порушення бойовиками “режиму тиші”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.