Італійські депутати вимагають від уряду відреагувати на відкриття в Турині “представництва ДНР”

 

Група депутатів парламенту Італії від провладної Демократичної партії направила до уряду парламентський запит із вимогою офіційно відреагувати на діяльність так званого “представництва ДНР в Італії”.

Про це депутати-лівоцентристи оголосили в понеділок, 16 січня, на прес-конференції в Турині, повідомляє Радіо Свобода.

У запиті до прем’єр-міністра, міністерства закордонних та міністерства внутрішніх справ Італії, парламентарії вимагають відповіді: чи не суперечить відкриття в Турині “представництва ДНР” зовнішній політиці Італії та Євросоюзу і яких заходів вживатиме уряд.

“Це не є питання місцевого рівня – це справа національного масштабу. Треба протистояти фашистському націоналізму, який представляє так звана «республіка Донбас»”, – заявив Умберто Д’Оттавіо, один із шести підписантів запиту.

“Ми будемо чинити тиск, допоки італійський уряд, створений місяць тому, не засудить ініціативу Мауріціо Марроне (співголова «представництва ДНР» у Турині, депутат регіонального парламенту від партії «Брати Італії». – «Н»)”, – додав Д’Оттавіо.

Разом із представниками Демократичної партії діяльності “представництва ДНР” протистоїть також Радикальна партія Італії та італійська редакція сайту Stop Fake.

“Проросійські сили спробували раніше створити подібний орган у Чехії, але чеський уряд поставив їх на місце. На жаль, італійський уряд обрав очікувальну позицію, та ми впевнені: завдяки парламентському запиту уряд прояснить ситуацію», – зазначив представник італійських радикалів Ігор Боні.

Минулого тижня сепаратистські ЗМІ повідомили про “спроби політичного тиску з боку членів провладної партії Італії на діяльність представницького центру ДНР в Італії”.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 грудня 2016 року в приміщенні неурядового “Фонду Магеллан” у Турині відбулося відкриття так званого “представництва ДНР в Італії”.

Засновники так званого “консульства ДНР” в Італії – активісти правих партій “Вперед, Італіє”, “Брати Італії” та “Ліга Півночі”– заявили, що організація має на меті через дипломатичні та інституційні канали в Італії “сприяти міжнародному визнанню ДНР”.

Посол України в Італії Євген Перелигін назвав відкриття у Турині “представництва ДНР” “провокацією окремих громадян Італії”. За даними дипломатів, на території Італії юридично не зареєстроване жодне “представництво” угруповання “ДНР”.

Читайте також:
У відкритті “першого офіційного представництва ДНР” у Чехії є провина й українського МЗС, – ЗМІ

У Чехії хочуть закрити представництво “ДНР”, але ще не придумали як

Всупереч забороні уряду, в окупований Крим приїхала делегація італійських депутатів і бізнесменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна