На Донеччині із зали суду відпустили зловмисника, якого поліція шукала 10 років

 

Затриманий поліцією організатор злочинної групи, який 10 років перебував у розшуку за розбійний напад, за рішенням суду знову опинився на волі. Про це повідомила телеканал “112 Україна” з посиланням на прес-службу Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

Краснолиманський міський суд обрав запобіжний захід підозрюваному і відклав розгляд на 16 січня. Затриманий був відпущений із зали суду, йдеться в повідомленні.

У повідомленні поліції говориться, що чоловік, який був відпущений судом у 2007 році разом з трьома спільниками здійснив розбійний напад із застосуванням насильства на підприємство в селі Ямпіль. Тоді було викрадено обладнання, яке призначалося для газифікації сіл. Правоохоронці витратили 10 років на пошуки зловмисника, який переховувався в чотирьох областях України, використовуючи підроблені документи. Його співучасники тим часом були затримані по “гарячих слідах” та засуджені. Викрадені труби організатор продав в Луганській області, виручивши близько 200 тисяч гривень.

12 січня оперативники Лиманського відділення поліції отримали інформацію про те, що 42-річний розшукуваний на новорічні свята приїхав погостювати до матері в Ямпіль. Він був затриманий. У чоловіка вилучили паспорт на чуже ім’я, що по базах даних вважається втраченим, а також чотири мобільні телефони.

Встановлено, що затриманий також розшукується харківськими колегами за викрадення. У минулому році він незаконно заволодів у Харкові вантажним транспортним засобом.

Відносно чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою; правопорушення карається на строк від 8 до 15 років).

“Рішення, в результаті якого підозрюваний у тяжкому злочині опинився на волі, є неприпустимим.
У зв’язку з цим, слідчим відділом Лиманської поліції і місцевою прокуратурою вирішується питання про подання щодо неправомірності дій суду, щоб зловмисник, який переховувався від закону, поніс заслужене покарання”, – заявили в прес-службі поліції.

Читайте також:
Суддю, затриманого в Дніпрі, відпустили під заставу в сумі хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.