Путін сфотографувався разом із “Вагнером” та його ПВК

 

В мережі з’явилося фото, на якому президент РФ Володимир Путін позує разом із відомим найманцем, що воював на Донбасі та в Сирії, очільником приватної військової компанії Дмитром Уткіним “Вагнером”.

Фотографія, на якій Путін позує разом з Уткіним та його заступником по “ПВК Вагнера” Андрієм Трошевим, з’явилася в групі у “ВКонтакте” WAR NEWS TODAY.

Вагнер – крайній праворуч

Коментуючи її, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков у коментарі телеканалу “Дождь” сказав, що фото, швидше за все, було зроблено в кулуарах Кремля під час урочистого прийому з нагоди святкування “Дня героїв вітчизни” 9 грудня.

Читайте також:
На прийомі до “Дня героїв” в Кремлі побував керівник приватної військової компанії “Вагнер”

Вагнер-Уткін в Кремлі

При цьому Пєсков заявив, що Путін окремо не спілкувався з керівниками приватної військової компанії Вагнера.

“У кулуарах прийому президент багато фотографувався з гостями. Напевне, це одна з таких фотографій. Окремого спілкування ні з ким не було”, – сказав Пєсков.

Як відомо, керівництво Росії офіційно заперечує використання ПВК на Донбасі. Водночас, за даними РБК, табір приватної військової компанії “Вагнера” розташований у Краснодарському краї РФ на хуторі Молькіно. Там же дислокується 10-та окрема бригада спецназу Головного розвідувального управління ЗС Росії. Саме ГРУ негласно курирує “групу Вагнера”.

Читайте також:
Російські найманці їдуть із Донбасу на війну в Сирію, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна