Окупанти в Криму ставлять на чергування ракетні комплекси С-400 “Тріумф”. ІНФОГРАФІКА, КОМЕНТАР УКРАЇНИ

 

В окупованому Криму в суботу заступить на бойове чергування зенітно-ракетний полк Південного військового округу ЗС РФ, озброєний ракетними комплексами С-400 “Тріумф”. Про це повідомляє агенція ТАСС з посиланням на прес-службу Південного військового округу.

“У зенітно-ракетному полку 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу, дислокованому в Криму, 14 січня відбудеться ритуал заступання на бойове чергування командного пункту та дивізіону С-400 “Тріумф”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає ТАСС, озброєння гвардійського зенітного ракетного Севастопольско-Феодосійського полку було поповнене сучасною системою ППО С-400 “Тріумф” у 2016 році.
Особовий склад полку успішно пройшов перенавчання, і в серпні минулого року в рамках навчань “Кавказ-2016” відбулися тренувальні запуски ракет.

Система С-400 “Тріумф” являє собою компонент комплексу протиповітряної оборони; прямої загрози від цього комплексу для України немає. Про це розповів начальник прес-центру Повітряного командування “Південь” ЗСУ Володимир Крижанівський, передає “Обозреватель“.

“Завдання системи – протиповітряна оборона, це не наступальне озброєння. Тому в Росії так спокійно говорять про це – вони дають зрозуміти, що це оборонне озброєння”, – заявив речник.

Крижанівський також розповів, що “в ЗСУ є аналогічні комплекси, вони несуть охорону повітряного простору України”.

За його словами, турбуватися варто передусім щодо того, що “в Криму, на українській території, Росія серйозно окопується”.

Відповідаючи на питання, чи є на території окупованого Криму озброєння для завдання ударів по інших державах, Крижанівський заявив: “Ні, за нашою інформацією, Росія нічого подібного там не встановлювала”. І додав: “Це все легко контролюється за допомогою супутників. Країни НАТО, насамперед США, відстежують це”.

Читайте також:
Росія поставила в Криму новітню ракетну систему С-400

Постпред РФ в НАТО: в Криму серйозний російський військовий компонент був завжди

Україна успішно завершила ракетні стрільби на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна