Бойовики ”ДНР” віддали українській стороні тіла трьох бійців, загиблих 8 січня

 

У штабі АТО підтверджують інформацію терористичного угруповання “ДНР” про передачу українській стороні тіл трьох військовослужбовців ЗСУ. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у “Фейсбуці”.

Наразі тіла загиблих військових транспортують у місто Дніпро, де будуть проводити упізнання тіл та судово-медичну експертизу.

“Найближчим часом відбудеться процес опізнання тіл, а також судово-медична експертиза, що встановить причину смерті та обставини, за яких загинули українські військовослужбовці”, – сказано у повідомленні.

Читайте також:
Тіла трьох загиблих морпіхів у моргу Донецька, вони знищили в бою п’ятьох “орків”, – блогер

Нагадаємо, 8 січня прес-центр штабу АТО повідомив, що троє військовослужбовців ЗСУ не повернулися до місця постійного перебування підрозділу біля лінії розмежування. Згодом стало відомо, що йдеться про Маріупольський напрямок.
12 січня канал “1+1” повідомив, що троє морських піхотинців загинули, їхні тіла залишилися на території противника, ведуться переговори з бойовиками про те, щоб забрати трупи.
Повідомляється, що загиблі – 23-річний Сергій Сонько, 30-річний Сергій та 54-річний Микола.

Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник до 11 січня включно заявляв, що даних про їх місце перебування немає.

12 січня речник Міноборони не зміг ані підтвердити, ані спростувати повідомлення ЗМІ про смерть трьох морпіхів та потрапляння їхніх тіл на територію противника.
За словами Мотузяника, про це не можна говорити, поки тіла не буде повернуто і не відбудеться їх експертиза.

Лікар-переселенець із Донеччини Олександр Чернов повідомляв у “Фейсбуці”, що тіла трьох загиблих доставили в морг Донецької обласної лікарні ім. Калініна, а разом із ними – п’ятьох бойовиків, які загинули в тому ж бою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна