Байден перед візитом у Київ дав настанови щодо України наступнику й отримав медаль

 

Віце-президент США Джозеф Байден дав поради своєму наступнику на посаді Майку Пенсу щодо України. Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Байден у Білому домі 12 січня поінформував, що надіслав Пенсові записки з порадами, як краще налагодити відносини з українськими, а також іракськими лідерами.

За словами Байдена, обраний віце-президент знає про Росію більше, ніж Дональд Трамп.

“Я ніколи не знаю, що Трамп має на увазі, – сказав Байден про висловлювання президента-електа щодо Росії. – Але я гадаю, що Майк значно більше поінформований про російську поведінку, потенційні наміри й поведінку Путіна”.

Віце-президент зазначив, що окреслив для свого наступника “речі, які можуть вибухнути найлегше” в світі у найближчі роки.
Байден сказав, що Пенс був уважний до його порад.

Того ж дня, 12 січня, президент Барак Обама нагородив Джо Байдена президентською медаллю Свободи – найвищою цивільною відзнакою у Сполучених Штатах.

Зазначається, що Обама відзначив свого віце-президента за його “віру в співвітчизників-американців, любов до країни і служіння їй впродовж цілого життя”.

Не приховуючи розчулення і сліз, Джо Байден слухав, як його розхвалював Барак Обама, назвавши “найкращим вибором не лише для мене, а й для американського народу”.
Він пожартував, що інтернет знову вибухне мемами про їхню близькість – “bromance”.

Байден зазначив, що планує і далі бути активним діячем Демократичної партії США.

Церемонія нагородження відбулася в час, коли обидва американські очільники готуються покинути свої пости до запланованої на 20 січня інавгурації обраного президента Дональда Трампа.

Як інформувала “Новинарня“, в ці вихідні віце-президент США відвідає Київ з останнім візитом на посаді. Мета візиту – запевнити владу України в незмінності підтримки її територіальної цілісності новою адміністрацією США.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна